Rayman 2

Talk about Rayman himself and Rayman games!

Moderator: English moderators

Which version is your favourite?

PC
67
36%
Nintendo 64
4
2%
Dreamcast
28
15%
PlayStation 1
14
7%
Revolution (PlayStation 2)
68
36%
Forever (GBC)
2
1%
DS
1
1%
iOS
1
1%
3DS
2
1%
 
Total votes: 187

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sat Dec 14, 2019 10:54 am

What makes the PC version stand out above the ps2 version? 60fps aside

Let it be known i just now beat the sanctuary of stone and fire using the stupid keyboard controls and i feel physically drained.

Henchman1028
Razoff
Posts: 1115
Joined: Fri Oct 12, 2007 4:30 am
Tings: 7606

Re: Rayman 2

Post by Henchman1028 » Sat Dec 14, 2019 12:05 pm

The save prompts are what really annoyed me about Revolution. They pop up really often, and take a bit to load.

StelzenBomber
Chef Dragon
Posts: 1694
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:07 pm
Tings: 19947

Re: Rayman 2

Post by StelzenBomber » Sat Dec 14, 2019 12:07 pm

I disnt like the fps drops and the music NOT replaying when revisiting a level

Steo
Globox
Posts: 26876
Joined: Sun Feb 25, 2018 3:57 pm
Location: na Corcaí Buafacha
Tings: 125070

Re: Rayman 2

Post by Steo » Sat Dec 14, 2019 1:06 pm

It really just depends on whether you prefer the original concept, or prefer a hub world where they even changed some level names etc. The low fps annoys me more than most other things in the game, and that save prompt while entering or exiting every single area.

Some of the changes Revolution made are good, but some are also unnecessary in my opinion. Rayman 2 doesn't really have a best version, it really is just more of a personal preference as to which version people prefer.
GLOBOX MOMENT!
Image
FC: 40210 | CF: 103059 | BOM: 94388 | LOTLD: 120486 | DOTK: 110450 | LS: 40810 | SBTC: 99693 | HH: 100028 | TOTL: 100563

TOTAL: 809687

StelzenBomber
Chef Dragon
Posts: 1694
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:07 pm
Tings: 19947

Re: Rayman 2

Post by StelzenBomber » Sat Dec 14, 2019 1:42 pm

The one that comes closest to "best" is either PC or DC

Pc only has issues witg running on newer PCS and controllers

Dc has the issue of being on the dreamcast

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sat Dec 14, 2019 5:54 pm

StelzenBomber wrote:
Sat Dec 14, 2019 1:42 pm
The one that comes closest to "best" is either PC or DC

Pc only has issues witg running on newer PCS and controllers

Dc has the issue of being on the dreamcast
God forbid ubisoft make one of their most acclaimed games available on steam

dr_st
Photographe
Posts: 161
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 7262

Re: Rayman 2

Post by dr_st » Sat Dec 14, 2019 8:15 pm

It's on GoG, which IMO is a much better platform (if only for being DRM-free).

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sat Dec 14, 2019 8:39 pm

dr_st wrote:
Sat Dec 14, 2019 8:15 pm
It's on GoG, which IMO is a much better platform (if only for being DRM-free).
I mean Steam games arent REQUIRED to have drm. Id just like some controller support.

dr_st
Photographe
Posts: 161
Joined: Sat Aug 25, 2012 5:52 pm
Tings: 7262

Re: Rayman 2

Post by dr_st » Sat Dec 14, 2019 9:05 pm

I think there are patches by this very community that improve controller support or at least allow custom keyboard controls.

The default keyboard controls (which cannot be changed in the original Rayman 2) are a bit clumsy, but can be adjusted too without much trouble.

RayCarrot
Uglette
Posts: 1857
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 25634

Re: Rayman 2

Post by RayCarrot » Sat Dec 14, 2019 9:11 pm

The Rayman Control Panel can change button mapping and add controller support. Rib made a patch to change controller mapping too.

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sat Dec 14, 2019 10:31 pm

Yeah but im on a mac. I had to use PaulTheTalls porting kit to get rayman 2 to work for me. The keyboard controls do work for me, they just feel a touch cumbersome here n there. But i doubt a patch would be compatible with my os.

RayCarrot
Uglette
Posts: 1857
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 25634

Re: Rayman 2

Post by RayCarrot » Sat Dec 14, 2019 10:38 pm

How does this porting kit work? If it still uses all original .dll files you should still be able to patch them with the RCP program. You'd have to do it on Windows and copy it over though as it won't run on Mac.

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sun Dec 15, 2019 2:17 am

RayCarrot wrote:
Sat Dec 14, 2019 10:38 pm
How does this porting kit work? If it still uses all original .dll files you should still be able to patch them with the RCP program. You'd have to do it on Windows and copy it over though as it won't run on Mac.
I dunno. I aint much of a tech savvy. Basically i had to buy the game via gog then use the Porting Kit to make it compatible with mac. Its not piracy or anything. The purchased copy is still required.

I dont own a windows, either.

PluMGMK
Dora Dodemer
Posts: 30591
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: Tír an "Tuisil Ghinidigh" agus an "Mhodha Choinníollaigh"
Contact:
Tings: 5985

Re: Rayman 2

Post by PluMGMK » Sun Dec 15, 2019 12:29 pm

Does it use Wine by any chance?

CunningCondor
Ptizêtre Vert
Posts: 65
Joined: Mon Nov 25, 2019 11:17 pm
Contact:
Tings: 1025

Re: Rayman 2

Post by CunningCondor » Sun Dec 15, 2019 9:30 pm

PluMGMK wrote:
Sun Dec 15, 2019 12:29 pm
Does it use Wine by any chance?
I think, but coupled with the fact I may be upgrading to a newer computer soon anyway, i think it might be less hassle for me to just switch to the ps2 version. Dunno for absolute sure yet tho.

PluMGMK
Dora Dodemer
Posts: 30591
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: Tír an "Tuisil Ghinidigh" agus an "Mhodha Choinníollaigh"
Contact:
Tings: 5985

Re: Rayman 2

Post by PluMGMK » Mon Dec 16, 2019 12:55 am

Well, it's definitely too different in terms of content for you to "just switch" like that. It's not the same game at all.

Henchman1028
Razoff
Posts: 1115
Joined: Fri Oct 12, 2007 4:30 am
Tings: 7606

Re: Rayman 2

Post by Henchman1028 » Mon Dec 16, 2019 8:41 am

By the way, would The Glade of Dreams in Rayman 2 be considered a tropical island? It is depicted as an island in the official map (as well as the Dreamcast and 3DS versions), and they do seem to be going for more of a Caribbean-style setting with things like the pirates, swamps, more tropical-looking locales and voodoo-ish skulls and undead monsters in it.

raymanHUN
Pizzicatta
Posts: 164
Joined: Sun Jan 05, 2014 3:06 pm
Location: Hungary
Contact:
Tings: 3316

Re: Rayman 2

Post by raymanHUN » Wed Dec 18, 2019 4:40 pm

It depends, if we are going by definition it shouldn't count as one, or at least we can't know it for sure, since we have no idea if it's in a tropical region in the world of Rayman. Going by the looks of it, sure it might be, it does remind me of something like that.
my childhood in one music

PluMGMK
Dora Dodemer
Posts: 30591
Joined: Fri Jul 31, 2009 9:00 pm
Location: Tír an "Tuisil Ghinidigh" agus an "Mhodha Choinníollaigh"
Contact:
Tings: 5985

Re: Rayman 2

Post by PluMGMK » Wed Dec 18, 2019 6:18 pm

Who knows if the Glade even has tropics? Its astronomical situation is clearly very different from Earth's – heck, there are two suns!

Hunchman801
Bad Rayman
Posts: 77675
Joined: Thu Aug 07, 2003 6:50 pm
Location: Paris, France
Contact:
Tings: 555795

Re: Rayman 2

Post by Hunchman801 » Wed Dec 18, 2019 6:51 pm

PluMGMK wrote:
Sat Dec 07, 2019 4:21 pm
I think in the English version it said "Bigum Aerum Tornadus Recyclus". I think both are self-deprecating remarks on the part of the developers about the very flaws you mentioned. :P
True that, though this kind of humor would have been better in Rayman 3.
CunningCondor wrote:
Sat Dec 14, 2019 10:54 am
Let it be known i just now beat the sanctuary of stone and fire using the stupid keyboard controls and i feel physically drained.
I've always played the game with a keyboard and I remember having a hard time with the part where you must ride a plum around spots of yellow lava.
Image

Post Reply