Better Rayman 3

Discuss tools to aid in the modification and running of Rayman games.

Moderators: English moderators, Modding and utilities team

Shadorino
Mouru
Posts: 116
Joined: Sat Apr 18, 2015 3:31 am
Tings: 830

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Shadorino » Mon Feb 29, 2016 5:17 am

IIITA wrote:
RibShark wrote:I have added a new version of the patch that should work on all screen resolutions! Please test and tell me if there is anything wrong.
Thank you for this. You are awesome.
I tried it in Windows 10 Pro 64bit build 1511 and latest updates as of 28 Feb. 2016 with the resolution 1600x900, worked perfect along with Shadorino's bik videos.

I am also looking forward to Shadorino's Wide screen biks of Rayman M , hoping he will solve the aspect raio factor of Rayman M cutscene videos.
http://raymanpc.com/forum/viewtopic.php ... 1#p1126824
Your wish is granted :D

http://raymanpc.com/forum/viewtopic.php ... 1#p1126824
Last edited by Shadorino on Mon Feb 29, 2016 7:20 am, edited 1 time in total.

Harpic fraîcheur
Fauché
Posts: 26121
Joined: Sat Jan 18, 2014 7:57 pm
Tings: -5

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Harpic fraîcheur » Mon Feb 29, 2016 7:05 am

RibShark wrote:I have added a new version of the patch that should work on all screen resolutions! Please test and tell me if there is anything wrong.
Thank you ! It works really good for me. :)
Une nouvelle vague de fraîcheur, Harpic fraîcheur verte ! 8)
ImageImage
boomboleros7 wrote:Harpic est imbattable. Harpic est légendaire. Harpic est divin.
Sanhedrin wrote:“Il est autorisé d’avoir des rapports sexuels avec une fille de trois ans et un jour »

RayCarrot
Uglette
Posts: 1847
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Location: Sweden
Contact:
Tings: 25584

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by RayCarrot » Mon Feb 29, 2016 9:08 am

I tried the new patch and it works perfectly :D


IIITA
Ptizêtre Vert
Posts: 161
Joined: Mon Jan 05, 2015 2:08 pm
Tings: 1020

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by IIITA » Tue Mar 01, 2016 2:13 am

Shadorino wrote:
Your wish is granted :D

http://raymanpc.com/forum/viewtopic.php ... 1#p1126824
Thank you Shadrino !! You found the spot to fix Rayman M cutscene videos for widescreen !!
I re-installed Rayman M to my PC running Windows 10 Pro 64bit build 1511+latest updates as of 29 Feb. 2016, and got cutscene videos displayed in 1600x900 setting correctly !
Oh what a fun !

May I ask one more ?
I also like to get ubi.bik video of Rayman M converted to widescreen.
This file makes Rayman M completely suitable to widescreen.
Thanks in advance.

Shadorino
Mouru
Posts: 116
Joined: Sat Apr 18, 2015 3:31 am
Tings: 830

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Shadorino » Tue Mar 01, 2016 10:57 pm

Ah yes, I deleted this one. I didn't think anyone would be interested in keeping it since you cannot skip it while it plays. 'Guess I was wrong XD

Edit :
This is going to be tricky. I have to work with the PC bik video since there was none in the PS2 version. The resolution is therefore different than what I used to work with. Plus, the actual aspect ratio of the logo is 4/3, not 16/9. I'll see what I can do, but I don't make any promises since it's just a logo custcene.

deton24
Dora Dodemer
Posts: 813
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:22 am
Location: Poland
Tings: 5851

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by deton24 » Thu Mar 03, 2016 11:46 am

This logo may be usually skipped by replacing it to 00:01 lenght, blank bik video, if deleting it causes crash.
That one could be useful too, as for the no intro fix.

For this 4:3 one, you may just crop it or/and stretch in some good places to make a good impression of widescreen.

RibShark
Tribelle
Posts: 1630
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 55

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by RibShark » Thu Mar 03, 2016 12:10 pm

There is a way to skip the logo cutscene (and in fact, any cutscene in the game).

Just press the letter E, followed by the letter S, followed by the letter C. Yes, you literally have to type the word "esc" letter by letter :lol:!

Master
Rayman Origins
Posts: 49982
Joined: Sun Aug 21, 2011 10:14 am
Location: Somewhere specific, I'd assume.
Tings: 404000

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Master » Thu Mar 03, 2016 12:33 pm

But will it save us from listening to Murfy's 100th combo mode tutorial? That is the biggun.
Image

IIITA
Ptizêtre Vert
Posts: 161
Joined: Mon Jan 05, 2015 2:08 pm
Tings: 1020

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by IIITA » Thu Mar 03, 2016 1:01 pm

Shadorino wrote:Ah yes, I deleted this one. I didn't think anyone would be interested in keeping it since you cannot skip it while it plays. 'Guess I was wrong XD

Edit :
This is going to be tricky. I have to work with the PC bik video since there was none in the PS2 version. The resolution is therefore different than what I used to work with. Plus, the actual aspect ratio of the logo is 4/3, not 16/9. I'll see what I can do, but I don't make any promises since it's just a logo custcene.
Than you for this.
Even it is a logo cutscene I am still looking forward your Rayman M ubi.bik for widescreen, for it makes Rayman M suitable for widescreen "perfectly".

RibShark
Tribelle
Posts: 1630
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 55

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by RibShark » Thu Mar 03, 2016 2:42 pm

Master wrote:But will it save us from listening to Murfy's 100th combo mode tutorial? That is the biggun.
I wish! If anyone ever finds a way, I'd love to know :)



RibShark
Tribelle
Posts: 1630
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 55

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by RibShark » Mon Mar 07, 2016 10:24 pm

deton24 wrote:@RibShark
Could you add Polish cutscene patch in the first post?
Because it is placed in different package instead of English among others,
here is the link by Shadorino:
https://mega.nz/#!JUJ0yAyC!BLGUXWbTJMbz ... TYsX6rV-RQ
Thank you
Done!


RibShark
Tribelle
Posts: 1630
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 55

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by RibShark » Mon Mar 07, 2016 11:00 pm

Point taken and done!

MaLDo
Bébé Globox
Posts: 9
Joined: Tue Mar 15, 2016 4:08 pm
Tings: 45

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by MaLDo » Tue Mar 15, 2016 4:53 pm

Sorry, wrong thread.

Dk_XfS
Bébé Globox
Posts: 6
Joined: Mon Mar 28, 2016 10:10 pm
Tings: 30

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Dk_XfS » Mon Mar 28, 2016 10:20 pm

RibShark wrote:Downloads
Widescreen Patch:
Widescreen.zip
Cutscene Fix by Shadorino / (Polish version)

Installation Instructions
  1. Download the patch and cutscenes using the links above.
  2. Find your Rayman 3 installation directory (usually "C:\Program Files (x86)\Ubi Soft\Rayman3" or "C:\GOG Games\Rayman 3 - Hoodlum Havoc")
  3. Extract the contents of the patch archive into the Rayman 3 installation directory (so that dsound.dll is in the same folder as Rayman3.exe)
  4. Replace all the files in the "videos" folder with those that you downloaded in step one (in videos.zip).
  5. Go to your start menu (or screen), find Notepad, right click and click "Run as Administrator".
  6. In Notepad click File > Open, then navigate to C:\Windows\UbiSoft\ and open Ubi.ini
  7. Change the value of Gli_Mode to be "1 - your screen width x your screen height x 32.
  8. Run Rayman 3 as normal.
Changelog
  • 2016-02-24: Added auto-patcher that works on all screen resolutions.
Awesome work u guys did here !!!
I should thank u guys for all this. Now I'm able to play this game after 10 years or so !!! :D

Anyways, I wanted to ask where the mentioned 'auto-patcher' is because the widescreen fix provided doesn't include an exe. Sorry if I'm getting something wrong :P .
Another thing I wanted to ask is that I've noticed that not all the videos in the original videos folder are present in the linked rar file. Does this mean some cut-scenes will be skipped ?


Dk_XfS
Bébé Globox
Posts: 6
Joined: Mon Mar 28, 2016 10:10 pm
Tings: 30

Re: Rayman 3: Widescreen Patch

Post by Dk_XfS » Mon Mar 28, 2016 11:30 pm

deton24 wrote:Not all videos are needed to be replaced I guess.
No offense, but it doesn't make sense to add videos if the game isn't gonna play them. It's just plain stupid, increasing the game's size and all.
And seriously, just trying to understand. Don't take this the wrong way. :mryellow:

Or do u mean that we should replace only the videos which are present in the rar ?
In that case, I'm pretty sure I read in the instructions on the first post that we should replace the original folder with the one given.

Post Reply