Rayman emulation

Discuss tools to aid in the modification and running of Rayman games.

Moderators: English moderators, Modding and utilities team


Stormtrooper934
Mouru
Posts: 196
Joined: Mon Feb 09, 2015 5:48 pm
Tings: 890

Re: Rayman emulation

Post by Stormtrooper934 » Mon Feb 15, 2016 11:04 pm

during loading times on Rayman 2 on project 64, it looks like this, and it's really distracting
http://prnt.sc/a3rd6s

Plugins:
Glide 64 2.0.0.5

Jabo's Directsound 1.7.0.7

N-Rage 2.4.0.4

RSP plugin 1.7.0.13

Any solutions?
Image

RibShark
Électoon
Posts: 1619
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 0

Re: Rayman emulation

Post by RibShark » Wed Feb 17, 2016 9:30 pm

ePSXe 2.0.0 is out and it's gone from being one of the least accurate emulators to the most accurate emulator currently available! I would recommend everyone use it from now on. The cool thing is for games like Rayman 1 you can set it to the "core" GPU plugin at 1x resolution (no polygonal upscaling), which will make it look native as most people would want from a 2D game (filters such as xBRZ can be applied), or for 3D games like Rayman 2, you have the choice of the "core" plugin, with support for upscaling (but forced dithering unfortunately), or the "OpenGL2 core" which can upscale, apply bilinear filtering to textures, and has no forced dithering. And with any of the graphics plugins, you can enable a widescreen hack, and subpixel precision, which removes the majority of the polygon jitter that you would usually encounter in PS1 games.

Fifo
Vendeur
Posts: 8109
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:08 pm
Location: :(){ :|:& };:
Contact:
Tings: 9165

Re: Rayman emulation

Post by Fifo » Wed Feb 17, 2016 9:50 pm

The ePSXe site is inaccessible to me.

EDIT: Strike that, it’s working, just very slow

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Thu Feb 18, 2016 6:46 pm

RibShark wrote:ePSXe 2.0.0 is out and it's gone from being one of the least accurate emulators to the most accurate emulator currently available! I would recommend everyone use it from now on. The cool thing is for games like Rayman 1 you can set it to the "core" GPU plugin at 1x resolution (no polygonal upscaling), which will make it look native as most people would want from a 2D game (filters such as xBRZ can be applied), or for 3D games like Rayman 2, you have the choice of the "core" plugin, with support for upscaling (but forced dithering unfortunately), or the "OpenGL2 core" which can upscale, apply bilinear filtering to textures, and has no forced dithering. And with any of the graphics plugins, you can enable a widescreen hack, and subpixel precision, which removes the majority of the polygon jitter that you would usually encounter in PS1 games.
Hey, that is pretty cool to hear! I will download it right now. :D

OCG
Roméo Patti
Posts: 18551
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9615

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Thu Feb 18, 2016 6:57 pm

Would be cool if you recorded test videos like you did with Dolphin emulator recently.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Harpic fraîcheur
Rayman Origins
Posts: 25923
Joined: Sat Jan 18, 2014 7:57 pm
Location: Au pays des prouts
Tings: 1295136

Re: Rayman emulation

Post by Harpic fraîcheur » Sun Feb 21, 2016 2:33 pm

Does anyone here have an ISO of the Japanese version of Rayman 2 Dreamcast ?

I can't find one anywhere ... :?
Une nouvelle vague de fraîcheur, Harpic fraîcheur verte ! 8)
Image Image
boomboleros7 wrote:Harpic est imbattable. Harpic est légendaire. Harpic est divin.


Harpic fraîcheur
Rayman Origins
Posts: 25923
Joined: Sat Jan 18, 2014 7:57 pm
Location: Au pays des prouts
Tings: 1295136

Re: Rayman emulation

Post by Harpic fraîcheur » Sun Feb 21, 2016 2:50 pm

No, I don't learn Japanese, I want to take screenshots of this version of the game for the RayWiki.
Une nouvelle vague de fraîcheur, Harpic fraîcheur verte ! 8)
Image Image
boomboleros7 wrote:Harpic est imbattable. Harpic est légendaire. Harpic est divin.

raymandesigner
Reclu
Posts: 137
Joined: Wed Jul 14, 2010 6:07 am
Tings: 686

Re: Rayman emulation

Post by raymandesigner » Fri Mar 18, 2016 6:44 pm

Atari jaguar Can't Play And Can't Clear Very Petulance My 2Emulators Virtual Jaguar And Project Tempest 0.95 Version On the right Crashed Problem Solution

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Tue Apr 12, 2016 1:50 pm

Yesterday night I decided to give a shot to BlueStacks, which is an Android emulator but with the possibility to link your Google Account. Rayman Classic and Rayman Fiesta Run seem to run fine but sadly, Jungle Run and Adventures are very speeded up for me.


OCG
Roméo Patti
Posts: 18551
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9615

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Tue Apr 12, 2016 4:42 pm

Haruka, have you tried to change affinity for BlueStacks in Task manager to run it with less processors? Maybe it will prevent games to be too fast.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Wed Apr 13, 2016 12:56 am

Tried out other emulator named Nox and while Jungle Run runs ok and Adventures aswell, the colours are odd and it doesn't seem possible to change anything in the settings in order to fix this.

OCG
Roméo Patti
Posts: 18551
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9615

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Thu Apr 14, 2016 3:43 pm

Can you show screenshot of it how colours look?
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Thu Apr 14, 2016 5:02 pm

Image

Fifo
Vendeur
Posts: 8109
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:08 pm
Location: :(){ :|:& };:
Contact:
Tings: 9165

Re: Rayman emulation

Post by Fifo » Thu Apr 14, 2016 5:11 pm

I think it looks even nicer when it’s blue!

OCG
Roméo Patti
Posts: 18551
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9615

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Fri Apr 15, 2016 9:44 pm

Hmm, I did not imagine it would look like this. So it seems emulator only has trouble displaying some colours correctly while most are normal. I don't think anything can be done to fix it and that emulator needs to be updated. Did creator of emulator leave his contact information somewhere? Maybe you could report it to him.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

sora_irino
Tribelle
Posts: 12
Joined: Tue Apr 12, 2016 9:45 pm
Tings: 60

Re: Rayman emulation

Post by sora_irino » Mon May 23, 2016 3:28 am

rayman classic on android works perfectly!!! playing on bluestacks 2. it can be purchased on google play even if you are on emulator i think.

game seems to be playable. framerate seems kinda iffy, its stable though! i dont think its hardware either because fallout shelter and other games run at full speed.

also you can map keyboard to digital dpad through bluestacks. honestly i recommend this version if you play on pc. it has most of the good stuff from ps1. much better than rayman forever and i think i will play on android from now on.

also i noticed they added new dialogue to the game. rayman says when idle. it scared the crap out of me LOL!!!

some stuff he says: "hey you" "yo dude" "i'm waiting" "ahem". i can record later maybe if people want to see?

Carrot-master
Murray
Posts: 1572
Joined: Sat Jan 11, 2014 5:46 pm
Tings: 21685

Re: Rayman emulation

Post by Carrot-master » Mon May 23, 2016 5:05 am

The dialogue is the same as from the PC version, pretty much the whole game is a port of the PC version.

Post Reply