Rayman emulation

Discuss tools to aid in the modification and running of Rayman games.

Moderators: English moderators, Modding and utilities team

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Fri May 22, 2015 10:29 am

I was using Project64 1.6 before and I got surprised when I saw they were already in a 2.2 version. Before I had to force that alpha blending option but now it is not necessary since they seem to have fixed that glitch.

deton24
Dora Dodemer
Posts: 785
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:22 am
Location: Poland
Tings: 5711

Re: Rayman emulation

Post by deton24 » Tue Jun 30, 2015 4:50 pm

Haruka, could you edit your post? I have an update of Rayman 2 PSX version settings:
https://www.dropbox.com/s/27tl7d44peet1 ... x.jpg?dl=0
You're free to test it as well, because I have a Radeon.

I was testing every option, and I found it has better graphics.

For using 5nd option of shadering -
Natural vision shader a.k.a gpupeteogl2 - GLSlangfiles
copy this files, unpacked:
https://www.dropbox.com/s/ceopc9682rjp2 ... s.zip?dl=0
directly to C:\Program Files (x86)\ePSXe190\plugins\shaders, by copying there without any folder, just paste this 2 files there.

Now shaders rock!

And also I remind my settings for Revolution for slower configurations:
http://forums.pcsx2.net/Thread-Rayman-R ... #pid368896
Temporary beta build (1.3.1) have a chance to run faster, because of some recent changes in plugin - probably new speedhacks.
http://buildbot.orphis.net/pcsx2/
but usually stable builds from a main site are faster.
Last edited by deton24 on Mon Jul 13, 2015 1:59 pm, edited 4 times in total.

GOT4N
Électoon
Posts: 3425
Joined: Tue Aug 24, 2010 7:10 pm
Tings: 10

Re: Rayman emulation

Post by GOT4N » Mon Jul 06, 2015 11:16 am

deton24 wrote:Haruka, could edit your post, I have an update of Rayman 2 PSX version settings:
https://www.dropbox.com/s/27tl7d44peet1 ... x.jpg?dl=0
You're free to test it as well, because I have a Radeon.

I was testing every option, and I found it has better graphics.

For using 5nd option of shadering -
Natural vision shader a.k.a gpupeteogl2 - GLSlangfiles
copy this files, unpacked:
https://www.dropbox.com/s/ceopc9682rjp2 ... s.zip?dl=0
directly to C:\Program Files (x86)\ePSXe190\plugins\shaders, copying there without any folder, just paste this 2 files there.

Now shaders rock!

And also I remind my settings for Revolution for slower configurations:
http://forums.pcsx2.net/Thread-Rayman-R ... #pid368896
Temporary beta build (1.3.1) have a chance to run faster, because of some recent changes in plugin - probably new speedhacks.
http://buildbot.orphis.net/pcsx2/
but usually stable builds from main site are faster.
Nice!

PaL
Électoon
Posts: 2
Joined: Mon Jul 13, 2015 9:04 am
Tings: 10

Re: Rayman emulation

Post by PaL » Mon Jul 13, 2015 9:19 am

RibShark wrote:The new GLideN64 plugins seems to do a great job at rendering Rayman 2, plus, it has a widescreen hack built in!
Thanks, gonna check it.
Image

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9820

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Mon Jul 13, 2015 9:56 am

So is FPS issue fixed too?
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image


RibShark
Bébé Globox
Posts: 1624
Joined: Wed Aug 14, 2013 8:03 pm
Contact:
Tings: 25

Re: Rayman emulation

Post by RibShark » Mon Jul 13, 2015 2:59 pm

Did anyone say that they did? I was talking about the N64 version of Rayman 2.


Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Sun Jul 19, 2015 3:19 pm

deton24 wrote:Haruka, could you edit your post? I have an update of Rayman 2 PSX version settings:
https://www.dropbox.com/s/27tl7d44peet1 ... x.jpg?dl=0
You're free to test it as well, because I have a Radeon.

I was testing every option, and I found it has better graphics.

For using 5nd option of shadering -
Natural vision shader a.k.a gpupeteogl2 - GLSlangfiles
copy this files, unpacked:
https://www.dropbox.com/s/ceopc9682rjp2 ... s.zip?dl=0
directly to C:\Program Files (x86)\ePSXe190\plugins\shaders, by copying there without any folder, just paste this 2 files there.

Now shaders rock!

And also I remind my settings for Revolution for slower configurations:
http://forums.pcsx2.net/Thread-Rayman-R ... #pid368896
Temporary beta build (1.3.1) have a chance to run faster, because of some recent changes in plugin - probably new speedhacks.
http://buildbot.orphis.net/pcsx2/
but usually stable builds from a main site are faster.
Sorry for the late response, but I will want to check out this later. :) Do you have a comparative picture by the way?

There is something I want to attempt later which is trying to pair a real Wiimote+Nunchuk in Dolphin, and see if the Rabbids trilogy is playable.

EDIT: OK, I tested your PS1 settings for R2TGE and the only difference I was able to find was in the colour contrast, as it can be observed in this comparative picture:

Image

I like the colour better in your settings so I think I will update soon the first post. :)

I also tested your Rayman Revolution settings for the speedhacks and it seems the lag is gone now so I will have that in account once I create the tutorial. ;) Thanks!


OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9820

Re: Rayman emulation

Post by OCG » Sun Jul 19, 2015 10:03 pm

Hey, this does look better from picture Haruka shared.
I must try this when I get in hometown.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image


Rayfist
Rayman 2
Posts: 12553
Joined: Wed Jul 07, 2010 8:36 pm
Location: Right here, right now!
Tings: 176605

Re: Rayman emulation

Post by Rayfist » Sun Jul 19, 2015 11:55 pm

Haruka wrote:There is something I want to attempt later which is trying to pair a real Wiimote+Nunchuk in Dolphin, and see if the Rabbids trilogy is playable.
Uh... there's no way it wouldn't be considering Dolphin has a bluetooth option for that stuff.
Image
Steam PSN Youtube
Follow me on Twitter
Imco wrote:+ I just beat the hell out of my sister. That was great :D

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Mon Jul 20, 2015 1:32 am

For the playable factor I am talking about the emulator behaving, not the controls with real input of course. I tested TV Party this afternoon and while the 2D menus are ok, the 3D lags.

Rayfist
Rayman 2
Posts: 12553
Joined: Wed Jul 07, 2010 8:36 pm
Location: Right here, right now!
Tings: 176605

Re: Rayman emulation

Post by Rayfist » Mon Jul 20, 2015 1:53 am

Well Dolphin is a VERY demanding emulator, the GPU you told me about definitely isn't enough for a lot of dolphin related things, because I'm running RRR1,2, and TV Party just fine.
Image
Steam PSN Youtube
Follow me on Twitter
Imco wrote:+ I just beat the hell out of my sister. That was great :D

Cairnie
Magicien
Posts: 9803
Joined: Wed Apr 04, 2007 6:05 pm
Location: robin hood land
Contact:
Tings: 78425

Re: Rayman emulation

Post by Cairnie » Mon Jul 20, 2015 9:17 am

Does the Night of the Zombids game not crash on your end then? That minigame always crashes Dolphin for me so I can never go too far in TV Party. :\
giant photobucket picture wuz ere

so wuz old psn banner

you know old out of date stuff

Rayfist
Rayman 2
Posts: 12553
Joined: Wed Jul 07, 2010 8:36 pm
Location: Right here, right now!
Tings: 176605

Re: Rayman emulation

Post by Rayfist » Mon Jul 20, 2015 9:39 am

Never made it that far since I hated TV Party, for the one minigame I played though it ran fine. If you wish I can test out more tonight.
RRR1 and 2 from what I remember were mostly flawless though.
Image
Steam PSN Youtube
Follow me on Twitter
Imco wrote:+ I just beat the hell out of my sister. That was great :D

Jaster
Roméo Patti
Posts: 141
Joined: Sat Apr 11, 2015 12:25 am
Location: The Glade of Dreams.
Contact:
Tings: 9059

Re: Rayman emulation

Post by Jaster » Thu Aug 20, 2015 8:43 pm

I had NullDC 1.0.0 but the memory card didn't work in that version, so I downloaded the version of this thread (1.0.4) but now I can't enter in the game, when I click "Normal Boot" and select the Rayman 2 game it starts in the Dreamcast Menu, and when I go to the memory card in the menu it says that there isn't any memory card inserted, what can I do to start the game? And what can I do to put the memory card? Thanks.

EDIT: I fixed all that, now.. I have a different "error", the game works perfectly but when I go throught the tunnel in the start of the game it starts to get laggy, and I don't know why, when I played in the 1.0.0 version the game was perfect (I completed the first level without lag), but in this version I have lag, maybe if I edit the graphics options or the sound options. Also when I play it in fullscreen, it crashes.. I can only play it without fullscreen.. if anybody can help me, It worked better on the other version of the emulator, but it didn't have a memory card.
Image

deton24
Dora Dodemer
Posts: 785
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:22 am
Location: Poland
Tings: 5711

Re: Rayman emulation

Post by deton24 » Thu Aug 20, 2015 9:43 pm

Update your graphic's drivers and update DirectX via dxwebsetup.exe (look for it) or from some recent game.
Here is my nullDC, works fine, should have some config already and 100% save.
https://yadi.sk/d/A60SH9OIrQnaS
But configuration from the begining wasn't too intuitive, fact.
Last edited by deton24 on Sat Apr 30, 2016 6:42 pm, edited 1 time in total.

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman emulation

Post by Haruka » Thu Aug 20, 2015 10:20 pm

Rayfist wrote:Well Dolphin is a VERY demanding emulator, the GPU you told me about definitely isn't enough for a lot of dolphin related things, because I'm running RRR1,2, and TV Party just fine.
I actually think I know why it was laggy: the recording destination is from the same hard drive as the emulator itself. It is also happening with Rayman Arena and that's when I started to think there was something wrong. I should retry the test by using other hard drive plugged on my docking zone of the chassis.

Post Reply