Rayman 2 x64 Patcher

Discuss tools to aid in the modification and running of Rayman games.

Moderators: English moderators, Modding and utilities team

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Sat Jun 08, 2013 10:03 pm

mr fiat wrote:
OldClassicGamer wrote:
mr fiat wrote:apperantly i cant do older then 306 because i use windows 8 :S welp i better try VM's again.
Don't do VM. It's a waste of time and memory. Download program nGlide. That's how I play Rayman 2. After you install program, go to Rayman 2 configuration and select 3dfx
i tried nglide and it didnt work

Image

see anything odd in here?
Everything seems fine from screenshot. Thats exactly what it says to me. Just save it and run the game.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

mr fiat
Obus à Pattes
Posts: 38
Joined: Sat Jun 08, 2013 4:22 pm
Location: netherlands
Tings: 395

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by mr fiat » Sat Jun 08, 2013 10:35 pm

exept it didnt work for me :/
play DooM online at:

Image

Master
Rayman Origins
Posts: 49982
Joined: Sun Aug 21, 2011 10:14 am
Location: Somewhere specific, I'd assume.
Tings: 404000

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Master » Sat Jun 08, 2013 10:41 pm

Try running as Admin.
Image

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Sat Jun 08, 2013 10:42 pm

Only thing left for you now to do is try glide wrapper. If that does not work, I don't know how to help. Sorry.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

mr fiat
Obus à Pattes
Posts: 38
Joined: Sat Jun 08, 2013 4:22 pm
Location: netherlands
Tings: 395

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by mr fiat » Sat Jun 08, 2013 10:44 pm

Master wrote:Try running as Admin.
thats like the first thing i tried
play DooM online at:

Image

Master
Rayman Origins
Posts: 49982
Joined: Sun Aug 21, 2011 10:14 am
Location: Somewhere specific, I'd assume.
Tings: 404000

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Master » Sat Jun 08, 2013 10:49 pm

Alright, fair enough.
I can only suggest to you the same as OCG, I'm afraid.
Image

mr fiat
Obus à Pattes
Posts: 38
Joined: Sat Jun 08, 2013 4:22 pm
Location: netherlands
Tings: 395

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by mr fiat » Sat Jun 08, 2013 10:58 pm

so in some weird twist of faith after reinstalling the game from the original disk instead of using emshomar's moddified version somehow managed to make it work. so basicly the best thing to do was, first install nglide THEN rayman2, however emshomar's edit worked perfectly fine on my parent's computer which runs windows 7 64-bit. anyways thank you guys now i can finnaly enjoy the game of my childhood again. :D
play DooM online at:

Image

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Mon Aug 12, 2013 12:49 pm

I found installer on my PC so I reuploaded it:
https://mega.co.nz/#!rsIxkKhC!NGgw1EcyO ... bgnRMtsNnA
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

GOT4N
Électoon
Posts: 3425
Joined: Tue Aug 24, 2010 7:10 pm
Tings: 10

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by GOT4N » Mon Aug 12, 2013 5:23 pm

Me R2_Patcher crash when runnig

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Mon Aug 12, 2013 5:25 pm

Do you have original disc inside? Run it as administrator on Windows 7.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Snagglebee
Premier Grand Mini
Posts: 11776
Joined: Tue Jan 08, 2013 6:22 pm
Location: Yes
Tings: 2675

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Snagglebee » Mon Aug 12, 2013 5:31 pm

That old patcher thing is pretty unstable. OCG, do you still have an ISO of this somewhere that yoi can reupload?:

(wow so many views :happy: )
Image

GOT4N
Électoon
Posts: 3425
Joined: Tue Aug 24, 2010 7:10 pm
Tings: 10

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by GOT4N » Mon Aug 12, 2013 5:42 pm

wow nevermind I got it working without any patches, you want me to share it on Dropbox? (my ISO) :noel:
Edit: Working the first time not anymore :/
I have "no more memory "

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Mon Aug 12, 2013 6:11 pm

emshomar wrote:That old patcher thing is pretty unstable. OCG, do you still have an ISO of this somewhere that yoi can reupload?:

(wow so many views :happy: )
I don't have ISO. Just this Patcher.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

M3T30R0
Antitoon
Posts: 51
Joined: Tue Aug 06, 2013 1:04 pm
Location: Spain
Tings: 0

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by M3T30R0 » Mon Aug 12, 2013 7:43 pm

Thank you for uploading the Patch!

At first it didn't work but I managed to make it work, here are the steps I did:

-Download the Patcher and install it (as Admin).
-Download nGlide and install it.
-Open GXSetup as admin and do not skip the animation video thing.
-Set the driver to the Hoodo one and set my res to 1024x768.
-Launch Rayman 2 as Admin
-Play

I know the nGlide thing have been posted already but maybe following those steps you get it working.

Tested on Windows 7 Ultimate x64
Steam name: M3T30R0
UPlay name: MrFopi

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Mon Aug 12, 2013 8:21 pm

Problem with Rayman 2 is that latest NVIDIA Driver ruines compatibility. All people that have old drivers can play it without nGlide, but people who have new drivers must either downgrade drivers or use nGlide. nGlide is better solution for me because downgrading driver for one game is not worth it.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Shrooblord
Froutch
Posts: 15670
Joined: Tue Sep 07, 2010 5:07 pm
Location: The Buccaneer MK. II
Tings: 64530

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Shrooblord » Sat Aug 17, 2013 1:59 pm

So emshomar - are you going to return to maintaining this, now that you've returned? It would be nice of you, seeing how well of a job you did prior to deleting every single file you uploaded. :P
Image
Play Rayman Arena (PC) online with friends~!
Dart wrote:Sometimes life just comes out of nowhere and demands a lot of your attention.

Snagglebee
Premier Grand Mini
Posts: 11776
Joined: Tue Jan 08, 2013 6:22 pm
Location: Yes
Tings: 2675

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Snagglebee » Sun Aug 18, 2013 2:19 pm

Shrooblord wrote:So emshomar - are you going to return to maintaining this, now that you've returned? It would be nice of you, seeing how well of a job you did prior to deleting every single file you uploaded. :P
One by one ;)
Image

Shrooblord
Froutch
Posts: 15670
Joined: Tue Sep 07, 2010 5:07 pm
Location: The Buccaneer MK. II
Tings: 64530

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Shrooblord » Sun Aug 18, 2013 10:32 pm

emshomar wrote:After creating a patch related to the Rayman 1 Series I decided to create a Rayman 2 Patch for Windows 64bit.
Oooh nifty! Could you create one for 32-bit too? Technically the game should work on 32-bit OSes, but for some reason mine decided to die on me and I've been forced to utilise a hacked NOCD .exe ever since. Strangely enough, the hacked .exe doesn't work without the disc inserted, so basically it just solves my problem without doing anything supposedly illegal in the first place. :lol:
But ye I'd like to be able to use the original .exe, if only because that would save me a refind and reinstall of a NOCD hack in the future.
Image
Play Rayman Arena (PC) online with friends~!
Dart wrote:Sometimes life just comes out of nowhere and demands a lot of your attention.

Haruka
Rayman 2
Posts: 26719
Joined: Sun Aug 10, 2008 9:19 pm
Tings: 178780

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by Haruka » Tue Aug 20, 2013 11:22 pm

Thank you for this patcher and for the M patcher, both worked. I just upgraded to Windows 7 Professional of 64 bits and I'm experiencing issues with the installation of 16-bit-based Setups of old games, I've been trying to look for a solution for this since I have a good number of other games I can't install.

OCG
Roméo Patti
Posts: 18552
Joined: Sat May 11, 2013 9:24 am
Location: RPC Pirate Ship
Contact:
Tings: 9620

Re: Rayman 2 x64 Patcher

Post by OCG » Tue Aug 20, 2013 11:33 pm

emshomar should create thread where we can request him to patch some game we have issues playing ;)
When he has free time of course.
Image
Image [YouTube] [Facebook] [Twitter] [DeviantART]

[Skype: アンドリヤ (OCG)] [Xbox Live: OldClassicGamer] [PSN: OldClassicGamer] [Steam: OldClassicGamer] [Nintendo Network ID: OldClassicGamer] [3DS FC: 0275-8128-3030]

Thank Mr. Skeltal Image

Post Reply