Rayman Origins

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Raymanhun (vitalap | szerkesztései) 2015. augusztus 29., 13:52-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Rayman Origins egy 2 dimenziós (2D) platformer, és a negyedik fő játék a szériában. A címével ellentétben ez nem egy előzménye, hanem a folytatása a 3 játéknak. A Ubisoft a 2010-es E3-on jelentette be, és ez az első fő Rayman játék a Raving Rabbids óta. Ez az eredeti készítő, Michael Ancel visszatérését is jelenti, aki az 1999-es Rayman 2 óta nem készített újabb Rayman játékot. A Rayman Origins az első játék a szériában ami együttműködő (co-operative) többjátékos módot is tartalmaz, amelyet egyszerre akár négyen is élvezhetünk. A játék 2011 november 15-én jelent meg Észak-Amerikában, és november 24-én Európában PS3, XBOX360 és Wii konzolokra.

2012 februárjában megjelent egy PSVita verzió, amely új dolgokat is tartalmazott például egy Szellem módot (Ghsot Mode), és az érintőképernyőt is használta. Ez a kiadás exkluzív gyűjthető tárgyakat is tartalmazott, ezek a Relikviák (Relics), amelyek összegyűjtésével két Mozaik-képsor oldható fel a "Snoring Tree"-nél. Ezek a képsorok Rayman és Globox (magyarban egyes fordításokban Gombóc) múltját mutatták be. A PC-s verzió 2012 március 29-én, a 3DS verzió pedig 2012 júniusában jelent meg.

Egy spin-off is megjelent Androidra, és iOS-re 2012 szeptemberében, amely ennek a játéknak a rajzstílusát alkalmazta. Ez a Rayman Jungle Run.

2012 áprilisában a Ubisoft bejelentette hogy egy közvetlen folytatása is készül a játéknak, ami nem kisebb címet kapott mint a Rayman Legends (Legendák, bár ez nem egy nehéz angol szó :D), és 2013 szeptemberi megjelenést szántak neki.