Teensie

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Teensie
Teensy - R2 Model.png
Oldal

Megjelenik Rayman 2, Rayman M, Rayman 3, Rayman Raving Rabbids (Game Boy Advance), Rayman Kart, Rayman Origins, Rayman Legends, Rayman Adventures
Ábrázolja {{{ábrázolja}}}
Hangja {{{hangja}}}

Nem {{{nem}}}
Faj {{{faj}}}
Státusz Mágikus lények

Rokonok {{{rokonok}}}

Feloldás {{{feloldás}}}
A Teensie-k ókori és bölcs lények, akik nagyon régen a Térkapuk Termét építették meg, ami egy olyan mágikus hely, ami a világ összes területéhez belépést ad. Ők, mivel nagyon öregek és egy kicsit szórakozottak, ezért elfelejtették, melyikőjük az ő Királyuk, és az idejükből sokat akrobatikus táncmozdulatok végrehajtásával töltenek, hogy a legfiatalabbat iriggyé tegyék.
Ezek a békés társak mindig a ketrecekben végzik ahelyett, hogy énekelnének, buliznának, vagy kivasalják a ruhájukat mint ahogy azt eltervezték.
—Kézikönyv, Rayman: Hoodlums' Revenge

A Teensie-k (egyesszám Teensie vagy Teensy) egy ősi, apró és bölcs élőlényekből álló mágikus faj, akiket Polokus teremtett meg, hogy az Álmok Tisztásának titkos útjaira vigyázzanak. Velük gyakran találkozunk a Rayman sorozat folyamán, a Rayman 2-vel kezdve.

Leírás

A Grand Minimus – a Teensie-k királya.

A Teensie-knek halvány kékesszürke bőrük van és az egészen nagy fejük és hosszú, hervadó orruk jellemzik őket, amik elfedik a rejtett szájukat. Az orrukat elegáns spirál minták jelölik, amik némileg sötétebbek a bőrük többi részénél, bár ezeket a jelöléseket alig lehet észrevenni a Rayman M-ig. A Teensie-knek fekete gyöngyszemük van és kicsi, ujjatlan kesztyűhez hasonlító kezük ujjak helyett (a Rayman 3-at és Rayman Origins-et kivéve, ahol vannak ujjaik). Az ujjaik rövidek a Tisztás legtöbb lakosaihoz képest; hogy kárpótolják ezt, a Rayman M-ben a Teensie-k egyik a másik vállának tetején állnak.

A Teensie-ket Polokus teremtette meg, hogy felügyeljék a világ sok átjáróját. A tündérek után ők voltak a második teremtett faj, és önmagában a világ legősibb lakosai közé tartoznak. Régen a Rayman játékok eseményei előtt a Teensie-k létrehoztak egy varázslatos helyet, a Térkapuk Termét, ahol végül az összes út találkozik. Legtöbb, ha nem az összes Teensie-nek megvan a képessége, hogy létrehozzanak Térkapukat; ezek a bejáratok gyorsan el tudnak juttatni egy Teensie-t (vagy más karaktert, mint Raymant) egy helyről a másikra. A Teensie-k fel tudják kantározni a Rayman által összegyűjtött sárga lumok erejét, hogy megteremtsenek térkapukat vagy hogy kinyissanak zárt kapukat, amik Raymant elvezetik a Szentélyekhez.