Kék lum

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Kék lumok összegyűjtésével, Rayman képes életben maradni a víz alatt.

A Kék lum a lumoknak egy típusa, amiket a víz alatt lehet találni a Rayman 2: The Great Escape összes verziójában, kívéve a Rayman Revolutionban, ahol lecserélték őket Lég buborékokra. Ezekben a lumokban Oxigén található, amire Raymannek a víz alatti úszáshoz van szüksége. Legtöbbjük az összegyűjtés után eltűnik egy rövid időre, néhányuk pedig mindig megmarad.

Történelem

A Rayman 2-ben kiderült, hogy a Kék lumok az élet forrásai. Amikor egy lény megszületik, egy Kék lumot kap, ami életben tartja őt egészen élete végéig. Mivel Rayman-t nem Polokus hozta létre, ezért nem biztos, hogy neki is van Kék lumja.

Hasznuk más játékokban

A Kék lumok a Rayman 3 Game Boy Advance verzióban, a Rayman: Hoodlums' Revengeben és a Rayman Raving Rabbids Game Boy Advance verziójában is megjelennek. Ezekben a játékokban is vannak Kék lumok, csakhogy itt nem levegőt adnak, hanem a Szuper helikopter erőt, mint amit a zenész adott Raymannek az eredeti Rayman játékban. A Rayman: Hoodlums' Revengeben az Emelő helikopter erő üzemanyagaként szolgálnak. Ezeket azonban nagyon gyorsan kell összeszedni, hogy az Emelő helikopter képessége a levegőben tartsa.

Lásd még