Rayman

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Stone of Thoughts.jpg Ez a lap egyelőre csonk. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Rayman
Rayman-RaymanOrigins.jpg
Oldal

Megjelenik Rayman, R2, RM, RA, R3, RRR, RRR2, RTAS, RJ, RK, RB, RG, TT, RO
Ábrázolja {{{ábrázolja}}}
Hangja {{{hangja}}}

Nem MaleIcon.png
Faj Ismeretlen
Státusz Hős

Rokonok {{{rokonok}}}

Feloldás {{{feloldás}}}

Rayman az egész Rayman videójátéksorozat főszereplője, akit az Ubisoft-nál dolgozó Michel Ancel, francia játékdizájner alkotott meg 1995-ben. Az első Rayman játék óta Raymannek védjegyévé vált, hogy nincs karja se lába, és hogy "helikopterezni" tud a hajával. Ennek köszönhetően egy nagyon népszerű és felismerhető karakterré vált, így számos platformra gyártották a Rayman játékokat egészen napjainkig.

Karakter leírása

Megjelenése

Rayman eredetileg egy sportos karakter lett volna teljes testtel, de mivel nem tudta volna azt nyújtani mint az 1990-es konzoljátékok, ezért karok és lábak nélkül rakták bele a játékba, a testrészei a teste körül lebegnek. A 2011-ben kiadásra került Rayman Origins magyarázatot ad testrész nélküliségére: Betilla és a többi nimfa elvesztettek nagyon sok lumot és erőt, így ő végtagok nélkül született meg. Van egy nagy kerek orra, szőke haja ( a Rayman 3-tól kezdve szőkés-vöröses ) amivel helikopterezni tud. Ezen kívűl a szeme sötétkék, a leghivatalosabb rajzokon inkább fekete, a Raymanből két képen világoskék színű. Míg Rayman általában egyedül szerepel a játékokban, van néhány ugyanolyan fajú lény, például: Tarayzan, Zenész és a Bűvész, valamint a felesége és a gyereke. Mindig fehér kesztyűben, lila pulóverben látható, aminek közepén van egy "O" szimbólum. Sárga és fehér színű cípője van, vörös sálja, majd kapucnia, amik a széria közben többször is változtak. A Rayman Raving Rabbids-ben többször is úgy tűnhet, mintha lennének lábai, például a DJ vagy Gengszter kosztüm miatt, ugyanis ott farmert hord. A Rayman Legends Nintendo 3DS változatában Rayman exkluzív letölthetó Super Mario ruhát kap, amelyben Mario sapkája, és pulóvere van.

Személyisége

Rayman személyiségére nem igazán derült fény, viszon nagyon vidám karakter jó humorérzékkel, mint ahogy legjobb barátja Globox. Azonban nagyon segítőkész és szereti venni az akadályokat hogy megmentse a világot. Néha elég gyerekes, főleg a Rayman 1-ben, amikor grimaszol. A Rayman 2-ben azonban már komolyabb és sokkal több mindenre képes. A Rayman Raving Rabbids-ben sokkal inkább magával van elfoglalve, ahogy a nyulak sztárrá emelik a fogságában, bár miután megszökött, visszaemlékszik a Bébi globoxokra, akiket maga mögött hagyott. A nyulak lehet emiatt zaklatják tovább őt a Rayman Raving Rabbids TV Party-ban.

Eredete

Rayman eredete ismeretlen maradt egészen a Rayman Origins kiadásáig: Betilla és a többi nimfa hozta őt létre méghozzá azért, mert Polokus kérte tőlük, hogy alkossanak egy lényt, ami majd örökre kiűzi a gonoszságot a világból. A nimfák eközben nagyon sok lumot és erőt is elvesztettek, ezáltal Rayman nem teljesen ember lett, mivel nincsenek végtagjai ( karja, lába és nyaka ). Faja ennek ellenére is kiderítetlen maradt.