Rayman Legends

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Stone of Thoughts.jpg Ez a lap egyenlőre csonk. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Rayman Legends
Rayman Legends Box Art.jpg
Közzétette Ubisoft
Fejlesztette Ubisoft Montpellier

Kiadás dátuma Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Wii U:

2013 augusztus és szeptember

PlayStation 4 és Xbox One:

2014 február

Adathordozó ?
Műfaj Platform
Játékmód Egyjátékos, Helyi többjátékos (cooperative)
Platformok Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Besorolás 7+
Százalékmaximum ?

A Rayman Legends egy 2D-s platformjáték, amit a Ubisoft Montpellier készített és a Ubisoft adott ki 2013-ban. A Rayman sorozat ötödik fő játéka, és a közvetlen folytatása a 2011-es kiadású Rayman Origins-nek. A játékot Microsoft Windows-ra, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii U-ra és PlayStation Vita-ra adták ki 2013 augusztusában és szeptemberében. A PlayStation 4-es és Xbox One-os verziót 2014 februárjában adták ki.

Játékmenet

A játék a Rayman Origins játékmenetét használja fel, ahol maximum négy játékos játszhat különböző 2D-s pályákon. Szikrancsokat (angolul Lum) a megérintésükkel, ellenfelek legyőzésével és elfogott Teensie-k kiszabadításával lehet szerezni. A játékosok a kiszabadított Teensie-ket gyűjthetik, és új szinteket és világokat szabadíthatnak fel velük. A játékban Rayman, Globox, és a Teensie-k mellett egy új női karakterrel, Barbarával és a nővéreivel is játszhatunk, miután kiszabadítottuk őket.

A főbb karakterek mellett Murfy is felbukkan egy segítő karakterként, aki a Rayman 2: The Great Escape játékban szerepelt először. Murfy segít a játékosnak átjutni a pályákon található akadályokon, például kötelek elvágásával, kerekek forgatásával, platformok mozgatásával, ellenfelek visszatartásával stb. A Wii U-s, PlayStation Vita-s és PlayStation 4-es verzióban egy külön játékos közvetlenül irányíthatja is Murfy-t, de a többi verzióban számítógép által vezérelt karakter, a játékosnak csak egy gombot kell megnyomnia egy bizonyos akció eléréséhez.

A játékban több mint 120 pálya található, beleértve 40 újrakészített szintet a Rayman Origins-ból, amiket Szerencse Jegyek (angolul Lucky Tickets) "lekaparásával" szerezhetünk meg. Néhány pályának van egy újradolgozott "Invaded" verziója, ahol a cél a pályát minél gyorsabban befejezni. A játékban találhatóak Napi és Heti Kihívások (angolul Daily, Weekly Challenge) is, ahol a játékosok rekordokat állíthatnak fel és dönthetnek meg olyan pályákon, ahol a cél például minél több Szikrancs összegyűjtése egy adott idő alatt, vagy minél messzebbre jutás egy pályán. A játékosok úgynevezett "Awesomeness" értékeléseket kaphatnak Napi és Heti Kihívásokon való szereplésük és eredményük, valamint Picruák és Szikrancsok gyűjtése miatt, amit más játékosok megnézhetnek az adott személy profilján. Egy másik mini-játék, a Kung Foot is helyet kapott a játékban, ahol két helyi játékos rúghat labdát egymás kapujába.

EZ AZ OLDAL MÉG SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! TE IS SEGÍTHETSZ KÉSZÍTENI!