Murfy

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Murfy
Murfy
Oldal

Megjelenik R2, RR, RA, R3, RK, RO
Ábrázolja {{{ábrázolja}}}
Hangja {{{hangja}}}

Nem MaleIcon.png
Faj Szitakötő
Státusz Segítő

Rokonok {{{rokonok}}}

Feloldás {{{feloldás}}}

Murfy egy karakter a Rayman sorozatból. Zöld repülő lényszerű kinézetet kapott, vagyis valami sáskaféle teremtmény. Általában mosolyog, de fogalmazzunk úgy, hogy mindig látszanak a fogai. Beceneve a "Repülő Enciklopédia", azért ragadt rá, mivel nagyjából mindent tud az Álmok Tisztásáról.

Szerepe a Rayman 2/Rayman Revolution-ben

Murfy elősször a Rayman 2-ben tűnik fel. Sokszor úgy hívhatjuk őt elő, ha ráállunk a gondolatok köveire. Lényegesebb szerepet nem tölt be, mindössze annyit, hogy sokszor megjelenik a játék folyamán egy-két tanácsot adni. A Playstation 1-es verzióban Murfy-t lecserélték, a gondolatok kövein Ly arcképe jelenik meg, és ugyanolyan szitakötők - mint ő - jelennek meg a ketrecekben.

Szerepe a Rayman 3: Hoodlum Havoc-ban

Murfy a Rayman 3-ban

Murfy később megjelenik a Rayman 3-ban is immár egy lila könyvel, vagyis a Használati Útmutatóval, amin Rayman régi feje és a hasán lévő kör szerepel. Sok megjegyzést fűz az Útmutató tartalmához többek között "Nyomd meg az ugrás gombot az ugráshoz. Ezt nevezem én információnak. pff..." Murfy később a Föld Szívénél vagyis a Teensie-k diszkójánál elhagy minket azzal a mondattal, hogy "Találkozzunk a Rayman 4-ben!"

Szerepe a Rayman Origins-ben

Murfy a Rayman 3-ban

A Rayman Origins-ben kevés szerepe van. Ezúttal új öltözéket kapott. A játék elején A Szunyókáló fánál és az Electoon-hidaknál jelenik meg, utóbbinál gratulál, hogy Rayman elég Electoon-t kiszabadított. Ezen kívül a fánál a kosztümbuborékok fölött jelzi, hogy az adott kosztümhöz mennyi Electoon-t kell kiszabadítani. Ha a játékos többször meghal egy bizonyos résznél ( kb. 10-szer ), akkor Murfy megjelenik és megkérdezi, hogy biztos hogy újra akarja-e próbálni azt a "veszélyes" részt.

Érdekességek

  • Murfy-t néha úgy is hívják, hogy Murphy és a Rayman Arena-ban úgy hívják, hogy JM Murphy.
  • a Rayman Arena-ban úgy viselkedik, mint egy paparazzi, mivel mindig bemegy verseny előtti edzésekre a játékosokhoz, akik ezt hamar megunják és enyhén fogalmazva letörlik a mosolyt az arcáról.