A Kalózhajó

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Kalózhajó egy gigantikus hajó a Rayman 2: The Great Escape-ből. Ez szolgál titkos bázisul a kalózoknak, itt börtönzik be a zsákmányt, azaz azokat, akiket eddig több mint 100 világból raboltak el. Parancsnoka Pengeszakáll. Több tízezer ártatlan lény bebörtönzésére is képes.

A Kalózhajó ahogy az intróban látható

Történet

Amikor Raymant a Rayman 2: The Great Escape-ben elrabolják a robot-kalózok, a lakók még mindig hisznek abban, hogy meg tudja menteni a általuk megszállt világot. Az intróban Ly azt mondja, hogy küld neki segítséget. Nemsokára Globoxot is oda vonszolják, ahova Raymant bebörtönözték. Globox itt ad neki egy ezüst lumot így Rayman ki tudta lőni a rácsot. Ezzel Globox-szal kiszabadult ugyan, de fogalmuk se volt, hogy hova jutottak.

A játék végén az utolsó előtti pálya is itt játszódik Hajóbörtön néven. Ha Rayman végigment a szinten, egy átvezető videóban látható, amint bébi Globoxok, Pöttömök és tündérek is be vannak zárva. De Rayman szétlövi a ketreceket és kiszabadítja őket. A Rayman Revolution-ben az egyik Teensie egy térkaput is megnyit a Földre.

Az utolsó szinten Pengeszakállt is itt kell legyőzni Grolgoth robotjában. Miután legyőztük, a hajó felrobban és Pengeszakáll örökre eltűnik a világból.