Polokus Négy Maszkja

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A négy maszk, balról jobbra:Víz, Föld, Tűz, Levegő

Polokus Négy Maszkja egy csoportja a Szentélyekben elrejtett mágikus maszkoknak, kivéve az utolsót, amit egy Bébi Globox talál meg a legtöbb Rayman 2 verzióban. Rayman célja az lesz, hogy megtalálja ezeket a maszkokat, miután Ly elmondta neki. A legenda szerint ha a négy maszk találkozik, akkor Polokus felébred a hosszú álmából. Mindegyiket egy-egy őr védi, akik Polokus parancsait követik, és megakadályozzák, hogy bárki ellophassa azokat. (Az őrök törölve lettek a Rayman 2 Forever-ből.

A láda ami tartalmazza Polokus első maszkját


Polokus Négy Maszkjának mindegyike egy-egy Szentély végében található egy-egy ládában. Mindegyik láda egy 'O' szimbólummal van díszítve. Amikor Rayman megtalálja a ládákat, akkor az ő 'O' Szimbóluma egy erősugarat lövell ki a ládáéra, és kinyitja azt, és megszerezheti a maszkokat. Amikor Rayman megfog egy maszkot, akkor Polokus-hoz teleportálódik, aki felteszi a maszkot a sziklájának egyik oldalára (ez a szikla úgy néz ki mint a ládák, amikben a maszkok találhatók).

Mikor már Rayman mind a négy maszkot odaadta neki, Polokus a kőoszlop legfelső tagját felemeli, a talpazata pedig egyre gyorsabban forogni kezd, majd láthatatlanná válik, ekkor Rayman a Kalózhajóra teleportálja őt. Ezután a szikla vissza kezs sötétülni eredeti alakjára Polokus alatt, de a Négy maszk eltűnik róla.

Részletek

Maszk Őrző Megtalálható
Első Axel A Víz és Jég szentélye (Bálna öböl a Play Station verzióban)
Második Umber A Kő és Tűz szentélye
Harmadik Foutch A Szikla és a Láva szentélye (Átnevezve: "A láva szentélye" a Rayman 2: Revolution-ban)
Negyedik Grolem 13 (csak Rayman Revolution) A Vashegyek (Gloomy Sziget a PlayStation verzióban)