Jano

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jano
Jano
Oldal Független

Megjelenik Rayman 2, Rayman 3 (Game Boy Advance)
Ábrázolja Pierre-Alain de Garrigues (Rayman 2)
Hangja {{{hangja}}}

Nem Férfi
Faj Polokus rémálma
Státusz Őrző

Rokonok {{{rokonok}}}

Feloldás {{{feloldás}}}

Stone of Thoughts.jpg Ez a lap egyelőre csonk. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Egy rémisztő szörnyeteg, akinek az a feladata, hogy a földalatti barlangokat őrizze, ahol a Polokus rémálmaiból született lények vannak elzárva. Még soha senki nem merészkedett a Rémálmok Barlangjába, pedig azt rebesgetik, hogy egy nagyon értékes kincset rejt...
—Útmutató, Rayman 2

Jano (másnéven a Rémálmok Barlangjának őrzője) egy Rayman 2-ben megjelenő karakter, ahol ő őrzi a Rémálmok Barlangját. Megjelenik még a Rayman 3 GameBoy Advance verziójában is, ahol kapcsolatban áll a kalózokkal. Az előbbiben ő az őrzője a Rémálmok Barlangjának, ami egy földalatti terület ahol Polokus rémálmai találhatóak, és az ő dolga, hogy ezek bezárva maradjanak. Jano egy drága kincset is őriz, amely - míg Rayman meg nem találja - csak a pletykákban létezett.

A Rayman Origins útmutatója felfedi, hogy Jano volt Polokus első rémálma, és hogy Jano az Első Rémálom alatt született. Az is kiderül, hogy Jano az Antitoonok őse. Az Antioonok rohama miatt Bettila a tündér, és nimfa testvérei megalkották Raymant, ami azt jelenti, hogy Jano a tudtán kívül járult hozzá Rayman megszületéséhez. (A játék hivatalos weboldala azt állítja, hogy Polokus változozz át Janová, de ez csak egy szimpla félrefordítása az eredeti, francia nyelvű változatnak.)

Leírás

Jano egy nagyobb változata az egyszemű, tűzokádó szörnyeknek, akik a Rémálmok Barlangjában és a Kő és Tűz Szentélyében laknak. Nála azonban egy bot is található, melynek tetején egy koponya van, és egy Polokuséhoz hasonló varázslósapkát visel. A botja végén lévő koponya tartalmazza az Élet Elixírjét, amit Raymannek meg kell szereznie, hogy megmentse a barátját, Clarkot, aki megbetegszik miután megrágcsál egy rozsdás Robot-Kalózt a Menhír Hegyeknél.