Sárga lum

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Egy sárga lum
Az 1000. lum egy ládában van az ősök sírjánál

A sárga lum egyik típusa a világító gömb alakú lumoknak. Minden Rayman játékban különböző szerepet töltenek be.

Szerepük a Rayman 2-ben

A sárga lumok először a Rayman 2-ben tűnnek föl először. Amikor a világ magja felrobbant, összesen 1000 lum lett belőle ( 800 a Playstation 1 és a Game Boy Color verziókban ), amik szétszéledtek a világon. Így Raymannek kell az összeset megszereznie.

Egy sárga lum a Rayman 2 Forever-ben

A Rayman Revolution-t kivéve mindegyik verzióban bizonyos számú lumot kell összegyűjteni, hogy a Teensie-k kamrájának ajtaja minden maszk szentélye előtt megnyíljon. Itt a lumokért Rayman a világ tudástárából egyre több dolgot tudhat meg. A Playstation 1 verzióban ha Rayman összegyűjti a lumok 90%-át ( azaz 720-at ), és Pengeszakállt is legyőzte, akkor belenézhet az "igazi" Rayman 2-be. A Rayman Revolution-ben A mágikus kútnál plusz képességeket és minijátékokat ( Globox Diszk, Rakétacsata és Bébi futball ) vásárolhat meg. Mikor Pengeszakáll megeszik egy sárga lumot, akkor a játék szerint már csak 999 lumot lehet megszerezni 1000 helyett. Az ezredik lum az ősök sírjánál található a tónál a fal mögött, a Rayman Revolutionben azonban a szint végén van egy ládában a lum radarral. Miután legyőztük Clarkot, megnyílik az a szoba amelyikben a láda van.


Szerepük a Rayman M-ben és a Rayman Rush-ban

A Rayman M-ben, valamint a Rayman Rush-ban amolyan "mellékszerepet" töltenek be. Minden versenyben egy bizonyos számú lumot ( +5-öt a Rayman M-ben ) kell összegyűjteni lumok módban és elsőnek is kell lenni, hogy megszerezd a Lumok mód csillagot az adott versenyhez. A Rayman M végén a Nincs Megállás nevű szinten minden pályán egy kört kell futni. Minden szinten annyi másodpercnyi időt kap a játékos az egy körre, ahány sárga lumot azon a versenyen összeszedett.


Szerepük a Rayman 3 Game Boy verziójában

A Rayman 3-ban csakugyan 1000 van belőlük. Ha egy szinten össze lett az összes gyűjtva, megnyílik egy bónusz szint, valamint, ha 999 meg van, akkor megnyílik az utolsó lumhoz vezető pálya.


Szerepük a Rayman: Hoodlums' Revenge-ben és a Rayman Raving Rabbids GBA-ban

Ugyanolyan szerepet töltenek be, mint a Rayman 2-ben. Minden pályán egy bizonyos számú lumot kell összegyűjteni. A Hoodlums' Revenge-ben minden egyes lum 10 pontot ér normál esetben ér 5 pontot és combo esetben. Ebben 1282 lumot ( el lehet érni 1283-at ), a Raving Rabbids-ben 1550 lumot lehet megszerezni.


Szerepük a Rayman Origins-ben

A lumok ebben a játékban jóval fontosabb szerepet töltenek be, mint eddig. Egy-egy világban több mint 150 lum is található, amelyek a levegőben, lumgumókban, ellenségeknél, bokrokban és buborékokban is megtalálhatóak. Amikor a Lum Királyt megszerezték a játékosok, pár másodpercig a lumok elvörösödnek és kétszer annyit érnek, mint egyébként. A lumok a világok végén összeadódnak és a Mágus lumcsövébe kerülnek. Bizonyos számú - 50, 100, 150, 175 és 300 - lumok elérésénél Electoonokat kapnak a játékosok; minden világban kettőt. A Mágus - azaz Mr Dark - összegyűjti a játékosok lumait, hogy ellássa energiával a szerkezeteit.

Extra lumokat is lehet szerezni, hogyha koponyaérméket, vagy szíveket találnak a játékosok - utóbbit miközben már minden játékosnak van egy.