Rayman Rush

Innen: RayWiki, a Rayman wiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rayman Rush
RRush PS1EUcov.jpg
Közzétette Ubisoft
Fejlesztette Ubisoft Shanghai

Rendezte {{{rendező}}}
Készítette {{{készítő}}}
Tervezte {{{tervező}}}
Kódolta {{{kódoló}}}
Rajzolta {{{rajzoló}}}
Írta {{{író}}}
Zenéjét szerezte {{{zeneszerző}}}

Kiadás dátuma USA - 2001. November 10.

EU - 2001. November 10.

Műfaj 3D futóverseny
Játékmód 1-2 játékos
Platformok Sony Playstation
Besorolás 3+ (ELSPA),
Százalékmaximum 100% , 48 Csillag , 576 Lum
Adathordozó CD-ROM

A Rayman Rush a Rayman M-nek egy átirata a Sony Playstation-re amit az Ubisoft Shanghai fejlesztett. Bár ez lényegében ugyanaz a játék mint a Rayman M, rengeteg eltérés akad, valószínűleg a Sony Playstation-jének limitált képességei miatt.

A karakterválasztó képernyő
Játék közben - Vizes kanyon, verseny mód

Játékmenet

A Rayman Rush játékmenete nagyon hasonlít a Rayman M-éhez. Összesen 12 versenypálya van, mindegyiken 5 módban lehet játszani. Ezek: Tréning, Időzített mód, Verseny, Lumok, Popolopoi. Amint egyre több pálya teljesítve lesz, úgy egyre több karakter nyílik meg. Minden mód - kivéve Tréning - teljesítése esetén a játékos kap egy csillagot, amiből összesen 48-at kell gyűjtenie a 100% érdekében. 2013-márciusában kiderült, hogy a játék nem csak 98.8%-ra, hanem 100%-ra is végigjátszható, a feltételezések szerint csak jó időrekordok szükségesek hozzá.

Tréning

Ebben a módban lehet kipróbálni a pályát. A játék - amikor Rayman földet ér vagy egy turbószalagra lép - kiír egy háromszöget, ezzel jelezve hogy meg kell nyomni, és akkor a játékos egy kis ideig löketet kap, ezáltal gyorsabban tud menni.

Időzített mód

A játékosnak megadott ideje van, hogy teljesítsen egy kört a pályán. Amikor elhagy egy ellenőrzővonalat, a játék extra idővel jutalmazza meg.

Verseny ( Bajnokság )

Itt a játékosnak egy három körös versenyben kell ellenfelénél előbb célba érni. A játékosok lelőhetik egymást jéglövedékkel.

Lumok mód

Hasonlóan a versenyhez, az ellenfél előtt kell 3 kört teljesíteni, azonban a játékosnak meg kell szereznie minden lumot - amit majdnem mindig 2 kör alatt is meg lehet tenni. Minden pályán van egy bizonyos célidő, ami alatt a pályát kell teljesíteni ( 100% enélkül is elérhető ). Ez egyes pályákon könnyű, egyes pályákon viszont lehetetlen megcsinálni. Utóbbi olyan pályákon fordul elő, amely hosszú de ugyanakkor kevés lum található benne, ugyanis ez az időrekord másodpercben megfelel a lumok számának háromszorosának.

Popolopoi ( Találati mód )

A játékosnak kap bizonyos mennyiségű időt arra, hogy teljesítsen 3 kört a pályán. Ez általában elég arra hogy a célvonalba beérjen, de ha mégsem, a pályán tömérdekszám pillangó van, amik 5 másodpercet adnak hozzá az órához találat esetén.

Egyéb különbségek és hibák

  • A pöttömök helyére egy Globette nevű karaktert raktak be.
  • Amikor a játékos vagy CPU megpróbál felállni, miután felrobbant, kilapult, meglőtték stb. akkor egy robbanás-szerű hangeffektus kezd el ismétlődni. Ez vagy megáll egy idő után, vagy meg kell állítani és elindítani a játékot.
  • Esetenként a játék lefagy mód kiválasztásakor, vagy pálya befejezésekor.
  • A menü zenéje mélyebben szól.
  • A sziklaszirt nevű pálya - amely a Kincses Hajó-t helyettesíti - teljesín ugyanolyan játékmenettel rendelkezik, mint a Rayman M Nagy Bumm nevű versenye.

Lásd még